Pastel paintings, What ever

Väntans tider (500kr)

Så här i adventstidens allra sista skede väntar vi på ankomsten, om vi går efter den bibliska innebörden av julen. Vi går där alla och bär på något, likt Maria, som väntar Jesusbarnet.

Några väntar på att julhelgen helt enkelt ska ta slut och att den vanliga vardagen ska börja gälla igen. Några väntar på julafton och alla klappar, som möjligen hamnar hos önskelistornas upphovspersoner. Några väntar hungrigt på all julmat, som bara dyker upp på bordet just julhelgen. Några väntar kanske på helt andra händelser än de som hör julen till.

Väntans tid gör något med oss alla. Oavsett vad vi väntar på. Har ni märkt det?

Just vid juletider öppnar vi plötsligt upp vår inneboende vänlighet, vi önskar folk god jul och kramar om dem, som vore de på väg mot en lång resa och evigheter ska förflyta innan ett återseende.
I själva verket återser vi många redan efter helgerna igen.

Vi verkar ha dämt upp ett behov av att visa omtanke, medmänsklighet och till och med kärlek. Går vi möjligen och samlar på oss allt detta under året? Lagom till jul har vi säcken full av oförlöst kärlek till varandra, som vi bara måste få dela ut. Nästan som jultomten och hans klappar 🙂

Varför kan vi inte ha jul även på vardagar när vi kanske verkligen skulle behöva lite extra omtanke och kärlek under stunder där ingen annan ser att vi behöver det? Kan vi inte göra hål i den där säcken och låta samlandet sippra ut lite bit för bit under året också. Fundera gärna på det en stund.

God jul-hälsningar går dock inte att få för många av, så god jul-a varandra så mycket ni orkar tycker jag.
I dag har vi mängder av kommunikationskanaler att streama godjulönskningar igenom till varandra. Förutom de klassiska postjulkorten och telefon har vi ju SMS,MMS,skype,sociala medier,mejl och ja, konstbloggar ::)

GOOOOOD JUUULL TILL ER ALLA!

Må ni få en jul precis så som den passar just er
Julkramar
Anna

20131222-123237.jpg

2 thoughts on “Väntans tider (500kr)”

What do you say? / Vad säger du om detta?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.