drawings, Trosa förbifart/Infart Västra, Trosakrönika, What ever

Trosa-cirkus!

Året i Trosa verkar ha rivstartat i debatt-manegen 🙂

Förutom strandskyddsfrågan, som ni kan läsa om här på bloggen i ett tidigare inlägg har gamla favoritämnen i debatten skapat rubriker i pressen.

Det ger mig anledning att återigen påminna om Trosakrönikan, som ni kan handla hos Trosa bokhandel eller i min digitala konstbutik här. En över femtio teckningar lång humoristisk resa genom Trosa i nutid. Se bara här nedan vad som just nu valsar i debatten återigen.

FÖRBIFART TROSA
Nu börjar planerna ta tydligare form och då följer även ställningstagandena i olika läger för och emot också skarpare konturer. Kan innebära att förbifart Trosa tar täten som het valfråga, vi får väl se vad som händer framöver.

20140228-161528.jpg

SAFIREN en ädelsten i kommunen?

Massor av pengar har flödat och ännu mer kommer tydligen rinna ur kommunkassans fickor innan det åter går att faktiskt använda det som badhus igen. Nu kommer tekniska nämnden i kommunen stå under granskning för bland annat pengaflödet.

20140228-161753.jpg

RENINGSVÄRK i Trosa igen

Kommunen verkar just nu ha sådär-koll på sin pumpstationer, vilket orsakar medborgare olägenheter. Allt fler tecken verkar tyda på att Trosa faktiskt på riktigt skulle behöva ett nytt reningsverk, något som kommunen för några år sedan gick bra att hänskjuta till nästa generation.

20140228-162018.jpg

PARKERINGSBEKYMMER i Trosa också igen

I Trosa kommun verkar man inte förstå att folk vill använda den numera rätt gamla uppfinningen BIL. För att råda bot på tillströmning av besökare=presumtiva kunder till våra näringsidkare har kommunen infört p-skiva, så att folk inte stannar för länge på stan. För att råda bot på felparkeringar väljer man nu större förbudsskyltar som lösning.

Har någon av trafikplanerarna tänkt tanken att folk vill kunna komma till Trosa innerstad och handla och därmed sörja för ett levande näringsliv, som i sin tur innebär mat på bordet för rätt många Trosabor, som valt att bo och arbeta i Trosa? Tänk er ett IKEA utan parkeringsplatser eller tidsbestämda sådana. Hur många skulle handla där då?

20140228-162524.jpg

Vi kan säkerligen se fram emot ett frågerikt valår i Trosa kommun. Vi har många engagerade medborgare som på olika sätt vill värna om Trosa.

Jag får säkert anledning att återkomma med fler Trosakrönika-bilder, men även nya teckningar från Trosa-cirkusen.

Anna

What do you say? / Vad säger du om detta?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.