AsorT of town - TrosA, n wot fo, Digital paintings, drawings, Trosa förbifart/Infart Västra, Trosa paintings/Trosamåleri

Trosa förbifart – projektet som kör över…

Trosa kommun tillämpar en alldeles egen ordning vad gäller förankring hos medborgarna inför nya projekt kommunstyret uppfinner.

Trosa förbifart ger ett tydligt exempel på denna ordning. Under många år har man arbetat med sitt lilla projekt hemma på kommunkammaren och vips har det helt plötsligt fått sjösättningsstatus.

Några av medborgarna vaknar upp och påvisar att allmänheten inte känner till detta mastodontprojekt och dess konsekvenser nämnvärt.
Johohohodå, det gör de visst, säger politikerna. Det här har vi stött och blött i hundratals år och medborgarna har haft massor av möjligheter att informera sig om projektet.

Nu ska vi börja bygga minsann, det har vi bestämt säger de och hävdar både fullständig enighet och att medborgarna instämmer i deras vision om ett Trosa i kraftig förvandling från stark småstadskaraktär till en mer identitetslös förort.

Tankar om att låta en folkomröstning ske kring denna förvandling av kommunen avfärdar man från politikerhåll som strunt. Medborgarna verkar dock tycka något annat om saken.

Här kan ni läsa mer i frågan:

https://www.facebook.com/folkomrostningtrosaforbifart

http://www.itrosa.se/sv/article/?i=s9679911137489372

http://trosa.naturskyddsforeningen.se/kommande-aktiviteter/bevakning-av-kommunens-planarbete/forbifart-trosa-fel-vag-for-trosa-kommun/

Ännu en Trosateckning i året serie får bildliggöra skillnaden på tillvägagångssätt vid genomförande av projekt, som påverkar en hel bygd.

Så här verkar det fungera i Trosa:

20140427-074930.jpg

Så här borde det istället kunna fungera i Trosa:

20140427-075018.jpg

Förankrar man projekt som för all framtid påverkar en hel kommun bör man se till att många har deltagit i beslutsprocessen. Definitionen på många varierar nog dessvärre kraftigt vad gäller kommunstyrets uppfattning jämfört med förespråkarna för folkomröstningslinjen.

Anna

What do you say? / Vad säger du om detta?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.