Be in time/vara ett med tiden (1 000 sek)

IMG_0957.JPG

Så här i tidsomställartider får vi kanske anledning att fundera över hur vi fungerar med just tiden. Känner vi oss ett med tiden eller känner vi att tiden springer före eller rent av rusar iväg utan att vi hinner ikapp. Eller att tiden ligger efter, att vi känner oss före tiden. Hur ofta känner vi att vi lever i nuet, i denna sekund, denna dag, detta år?

Alltför ofta missar vi nog nu-momentet. Vi har redan i medvetandet sprungit vidare till nästa punkt eller så har vi stannat kvar vid ett tillfälle som redan har passerat tidsmässigt. Att leva i fullständigt nu och dessutom uppskatta det behöver vi säkert öva på en hel del.

Dessvärre har vi ju tillfällen där flykten från nuet faktiskt lindrar nattsvarta upplevelser eller driver demoner på flykt. Men jag tänker på våra goda stunder i livet. De i frihet och fred, med vänner och familj eller i ensam ro där kreativiteten får flöda.

Den här bilden ur min bok Jakten på tid handlar om att försöka följa med tiden varvet runt. Förhoppningsvis som ett lyckohjul fast med ständig vinst och inga insatser mer än att delta med sitt medvetande.

How often do we live, not in the past, not in the future, but just for today? Catch the moment. Be one with time. Like a wheel of fortune, winning every time without have to pay money to participate.

This picture is for me about learning to appreciate every day in peace, every day with food on the table and roof over my head. Not everybody has that possibility.

Anna

Advertisements

What do you say? / Vad säger du om detta?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s