acrylic, What ever

SM i härskartekniker!

Nyhetsmedia kallar cirkusen i riksdagen för regeringskris, men borde vi inte kalla kalabaliken för SM i härskartekniker i stället?

Jag läser just nu en mycket intressant bok i ämnet härskartekniker och följer då och då nyhetsflödet kring regeringssoppan. Det går helt enkelt inte att INTE koppla ihop den ena tråden med den andra.

Elisabeth Åsbrink har i en krönika i DN sammanfattat vad allt faktiskt handlar om.

“Vi definieras av vad vi vill, vart vi är på väg, vad vi strävar efter. Vi är summan av hur vi beter oss mot våra medmänniskor. Inget annat är möjligt i en demokrati, inget annat kan vara acceptabelt.”

Just nu verkar politikerna i alla läger göra sitt allra yttersta med de allra mest extrema ordvalen försöka inbilla oss väljare att ALLA är OLIKA och ändå samtidigt försöka slå i oss att just deras läger är det allra bästa att stödja. Allt annat går bort. De har bara valt ut olika grupper att skylla det negativa på. Men de använder samma ansvarslösa slagträ mot dem som inte håller på deras läger.

Men sanningen ligger nog snarare i att vi ALLA är LIKA. Vi har alla rätt att tycka att just vårt sätt att tänka och prioritera är bäst. Men ingen av oss har rätt att förminska någon annans övertygelse genom härskarteknikernas klassiska metoder. I synnerhet inte politiker, som ju ändå borde representera demokratin Sverige. Härskartekniker har aldrig någonsin löst oenighet, har aldrig skapat samförstånd, har aldrig skapat fred.

“…vi är summan av hur vi beter oss mot våra medmänniskor..” (Elisabeth Åsbrink)

Behöver vi veta mer om oss själva än så, behöver politikerna veta mer om sig själva än så för att söka och uppnå ett samförstånd, som behövs mer än någonsin i dessa orostider i hela världen? Eller tror vi att ankdammen Sverige lugnt kan plaska vidare helt opåverkade av omvärldens brand?

Vill ni läsa den bok jag just nu läser kan ni e-låna eller handla den i närmsta bokhandel.

Den heter Härskarteknik – den fula vägen till makt, författare Elaine Eksvärd

E-lånebok, Bokus eller Adlibris eller varför inte en bokhandel nära dig med personlig service?

Några dagar före budgetomröstningen spontanmålade jag en akryltavla utan någon som helst plan i motivval. Jag bara målade på med de färger jag tog fram och resultatet ser ni här. Igår när jag gick förbi tavlan insåg jag att den föreställer regeringskrisen 2014. Röda, gröna, blå och gula fält rusar förbi utan att titta åt sidan eller ens bry sig om att fundera på om de har rätt fokus. De bara rusar fram rakt över tavlan och försvinner ut i intet….

Anna

Regeringskris 2014, akryl på träskiva, 500kr

IMG_2056.JPG

What do you say? / Vad säger du om detta?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.