Ta bladet från mun - texttavlor, What ever

Gör du det du vill göra?

I morgon kan det nämligen vara försent.

Ibland hamnar vi i andra människors öden och livssituationer utan att vi räknar med det, utan att vi valt det, utan att vi ens kanske vill det.

Men det tillhör vårt sköra liv att göra det. Hamna i lägen som berör oss omedelbart eller som passiva eller aktiva medmänniskor. Vi kan faktiskt inte väja undan livet.

Vi bör inte ens försöka göra det. Vi bör istället känna en oändlig tacksamhet över varje dag vi får med varandra. I morgon kan det nämligen se helt annorlunda ut oavsett om vi anat det eller inte.

Gör du det du vill göra!

Jag har nu bytt ut rubrikradens frågetecken och gjort orden till en uppmaning.

Vänta inte på imorgon, gör redan i dag det DU vill göra.

Jag menar inte att du ska strunta i allt annat och förvandla dig till fullblodsegoist.
Jag tänker snarare på att du kan fundera över balansen mellan att stå andra till tjänst och stå dig själv till tjänst.
Du kanske redan har en harmonisk blandning av egentid och medmänniskotid, men om du inte har det kan sommarens lediga dagar kanske ge utrymme för en långsam förändring mot just en rimlig balans mellan dina egna intressen och andras intressen av din hjälp.

Du kanske har övervikt åt andra hållet, mycket egentid och lite gemensam tid. Om det bekymrar dig, ändra på det förhållandet. Det kanske går långsamt, men börja röra dig i rätt riktning så når du en förändring till slut.

Vi har faktiskt hela livet på oss, med den skillnaden mellan oss att livet har olika längd och olika höga trösklar att ta sig över. Ingen vet vad just vår egen längd mäter för spann.

Här om dagen hamnade jag på en blogg, som verkligen förmedlar budskapet om vikten av att inte spara tid eller ord till senare. Tiden kan nämligen för oss alla riskera att upphöra i stort sett när som helst eller genomgå stora förlamande förändringar, som kan påverka resten av livet. (se: Lillaskrivarens blogg)

Vi har helt enkelt inte tid att vänta ut bättre tider, vi har faktiskt bara nuet att leva i, det nuet borde vi förvalta klokt på alla plan, så att nästa generations nu också går att leva i 😉

Anna

20140728-145632-53792012.jpg

What do you say? / Vad säger du om detta?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.