IMG_0165.JPG

Time for love/wedding at Trosa stadshotell

Den här bilden gav jag för några år sedan till ett par som hållit ihop sin kärlek till varandra under många år, genom mörker och ljus, sol och åska, svårigheter och glädjor. De har under hela den tiden funnit Tid för kärlek.

Den ingår i bildserien Jakten på tid, som ni kan även kan se i bildresan i boken Jakten på tid, som går att handla på Trosa bokhandel eller i min digitala konstbutik.

Andra par står just i begrepp att påbörja resan att finna tid för kärlek under en livstid. Förhoppningsvis. Det går ju inte alltid hela vägen in i mål för alla, men förhoppningen kanske ändå handlar om livslång kärlek.

Helst en kravlös, trygg tillvaro utan ständiga måsten eller ok. En jämlik kärlek där ingen behöver känna oro eller ångest över att inte räcka till, bevisa sin kärlek tillräckligt, känna sig orolig över att göra rätt eller fel, känna ängslan över att bli lämnad eller lämna, bara en helt total tillit till att två människor funnit varandra för livet. Utan ord, utan förklaringar, utan tvång. Bara ren och skär kravlös kärlek till varandra med gott om utrymme för bådas personer.

Hur många av oss finner det i livet, handen på hjärtat?

Några ger sig i alla fall på att försöka den livslånga resan ihop. I kärlekens namn. Avslutande bild i detta inlägg har bröllopfest på Trosa Stadshotell som motiv. Köparen skulle ha den som bröllopspresent och tyckte Stadshotellet passade fint i sammanhanget. Vi får önska brudparet lycka till och hoppas att just de får ett fint liv tillsammans.

Dessutom kan man ju faktiskt leva kärleksfullt på många andra sätt utan att förklara sin livslånga kärlek genom äktenskap. Det är bara ett av många lyckliga eller olyckliga levnadssätt.

Ni väljer själva det sätt ni tycker passar er bäst. Lev nära de ni verkligen tycker om och se till att ha tid för den kärlek ni har till varandra.

Anna

IMG_1898.JPG

Advertisements