Digital paintings, drawings, Nature miracles

Ramslök – ramsons

Today I had ramsons soup for lunch for the first time in my life. That was a nice experience. The wild garlic grows here in Trosa nature and we are allowed to pick the garlic and bring it home. I like when nature buys you lunch 🙂

Idag åt jag ramslöksoppa för första gången. Det var en trevlig upplevelse. Ramslöken växer här i Trosa, så idag bjöd Trosas natur på lunch 🙂


Anna

25 thoughts on “Ramslök – ramsons”

  1. It was. A little like garlic but little softer in a way, but still very strong taste. Do you say strong taste? We do in Swedish when it’s spicy.

   Liked by 1 person

 1. Fina målningar! Ja, ramslök är så jäkla gott- fast jag kan inte annat än tycka det blir löjligt- löjligt att nu när FIN KOCKARNA upptäckt detta ogräs egentligen- så är det delikatess plötsligt. Ja ja, finns värre saker att reta upp sig på! Men gott är det! ( snart blir det väl dessutom fridlyst att plocka….sa kärringen mot strömmen…;-)

  Liked by 1 person

  1. Vi fick en nyplockad bunt “ogräs” av en bekant med goda råd om hur man enkelt kunde göra soppa på ramslöken, så det gjorde vi och oj vad gott det var. Ja det blir löjligt när ogräs blir delikatess. Varför ska allt vara så märkvärdigt när fina kockar lägger händerna vid något?

   Like

    1. Hittade nåt recept på nätet och nåt i en kokbok och så lite eget påhitt. Bryn gul hackad lök, i med mjölk och vatten, creme fraiche och lite muskot och allra sist ramslöken som inte vill ha så mycket eller lång värme. Sen mixade vi soppan aningen, men det är en smaksak. Det står ofta gräddfil i recepten, men det har vi hört att det inte funkar bra. Man kan nog göra lite som man vill. Ramslöksmaken tar över väldigt mycket, så man ska gilla stark smak om man ska uppskatta soppan.

     Like

      1. Ja det var inte svårt alls. Receptet vi hade var för fyra, men vi delade glupskt allt på tre. Det blev lite väl mycket, men gott var det.

       Like

      1. Ja det där såg jag också. Jag har ingen glasugn, så jag får nog laga mat på traditionellt vis 😉

       Like

      2. Precis! Sen får vi inte glömma den virala succén när vi lägger ut en filmsnutt på hela installationen 🙂

       Like

      3. Herrelennart- tänk vidden på detta! Efter det introducerar vi hela Lennarts rörelse med kojor som vi sprider över världen! ( kanske vi kan få med IKEA på koj ide’n- dom kan ju sköta försäljningen av dessa! Typ friggebodar i miljövänlig kartong- återanvändningsbar och ihopfällbar!😂😎👍🏻 )

       Liked by 1 person

What do you say? / Vad säger du om detta?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.