What ever

Am I the sun? Är jag solen?

I dagarna kom årets företagsrankning-rapport och Trosa kommuns politiker stannar kvar på sin plats sedan förra året, men utropar sig själva ändå till duktiga och fantastiska. Företagsklimatet är lysande säger de.

Jag sade redan förra året något annat och därför rebloggar jag inlägget där jag lade upp den enkät jag som företagare kunde fylla i. Tro inte på allt rankingplaceringar och kommunpolitiker säger, titta i upplysningarna på raden vinstmarginal på Trosaföretagen i handelssektorn och ni kan avläsa en betydligt dystrare verklighet än den rankingen försöker påskina.

Last year I made a post about how great our local polticians think they are. I said differently and this year they say the same and I say the same as last year. Therefore I reblog my post from last year. Don´t believe everything politicians say. They don´t look at actual number that shows something totally different from what they say. They measure attitudes. We who have our own businesses look at the numbers. They need to be black if we’re gonna survive, not red that far too many small businesses in our municipality have when it comes to little shops in our town.

Anna

Annas Art - FärgaregårdsAnna

Note: English text below the Swedish

Trosa kommuns politiker, som är satta att leda utvecklingen har under många år lyckats leva på gamla meriter. På senare år har dock verkligheten hunnit ikapp dem.
De kan inte längre stoltsera med topplaceringar på diverse rankinglistor, som numera är så populära för kommunpolitiker att lyfta fram som framgångskvitton.

Jag ritade för några år sedan en teckning som anspelar på kommunens stadsvapen och spådde just att kommunens män (för det är mest gråsprängda äldre män som bestämmer) kanske en dag flyger för nära solen, precis som Ikaros.

IKAROS

Rankingplaceringarna har nått lägre nivåer än tidigare de senaste åren och kommunens män gör inte särskilt mycket åt det utan skyller mest på orsaker som de själva inte tycks kunna råda över. Således lär man ju heller inte kunna förbättra situationen eftersom man saknar insikt om sin medverkan till att en förskjutning nedåt har skett på listorna.

View original post 647 more words

8 thoughts on “Am I the sun? Är jag solen?”

  1. I know. It’s sad. They don’t need to do that. But they think only good news is good, not the truth. But how can we improve if we think that everything already is good? I don’t get how they think.

   Liked by 1 person

 1. Det är likadant i alla kommuner. De gör som de vill iallafall. Här i Kristianstad har de verkligen fått storhetsvansinne. Ex 1. Byggt nytt kommunhus för 1 miljard Ex 2. Byggt en stor galleria som har sådana höga hyror att flera företag kursat, de som är kvar har fått höja priserna rejält, och flera har flyttat. EX 3.. Byggt nytt handelscentrum 10 km från det “gamla” där alla affärer redan är etablerade. Bara City gross är etablerade på den nya platsen, men de har inte funnits här innan. Ex 4. Håller på att bygga nytt industriområde, vid väg E22, mittemot det de byggde på 80-talet som blev ett stort fiasko.

  Liked by 1 person

  1. Jaha, då är de nästan galnare där än vad de har hunnit bli här. Här ska de ju “bara” bygga en onödig väg för 150 mille och förstöra skyddsvärd natur för att en markägare ska håva in bortåt en halv miljard. Sen ska de ” bara” växa till dubbel storlek på ca trettio år, men de tänker inte bygga nytt reningsverk, som redan är mer än överbelastat och några större satsningar på utbyggnad av skola eller vård är det inte heller tal om.
   Jag undrar var allt storhetsvansinne kommer ifrån? Är det smittsamt i politikerkretsar tro?

   Like

What do you say? / Vad säger du om detta?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.