Music inspiration, Nature miracles, Photographs

Till min syster – For my sister

Kvällens luft innehåller löfte om vårens ankomst. Vårluften har en speciell atmosfär och jag kommer då alltid att tänka på min favoritsång om våren. Dan Anderssons Till min syster.

The air to night promise Spring soon. It’s a special atmosphere in that Spring air at night. I always come to think about my favorite song in Spring time.

Sofia Karlsson sings To my sister in Swedish. I think she maybe using a DADGAD guitar but I’m not sure, it can be a regular one too. I’m not a music genius. I just know that she has a DADGAD guitar and have written a song about that guitar.

It’s a poem with tunes written buy the famous Swedish poet Dan Andersson.

Here’s a translation of the lyrics to English

I’m so ready for Spring. Are you?
Or do you wait for another season to come?


Anna

11 thoughts on “Till min syster – For my sister”

    1. Ja visst är det. Jag tycker texten är som en saga och Sofia Karlsson gör ju sången väldigt bra. Lena Willemark brukar sjunga den också och hon gör den också himla bra.

      Liked by 1 person

    1. Det tycker jag också. Även Lena Willemark brukar sjunga Till min syster. Jag har hört den a capella när hon gjort den och då blir den magisk.

      Liked by 1 person

  1. Thank you Anna, it was magic hearing this poem by Dan Anderson sang so sweetly.
    Oddly I had been hearing some of Dan Anderson’s poems in my head this morning and
    felt tenderness for him and the beauty he created in the face of a quite harsh life.
    miriam

    Liked by 1 person

  2. Tack Anna för Dan Andersson och Åke Helgessons inspelning av Till min syster. Åke Helgesson och jag arbetade båda som gymnasielärare på samma skola i början av 90-talet, så det gjorde det extra roligt att få höra honom sjunga! Om jag inte minns fel var han språklärare.
    Här kommer min vårfavorit:
    Vårkänning:

    Liked by 1 person

    1. Vilken underbar vårsång! Tack!
      Åke Helgessons inspelning hittade jag via wikipedia. Jag hade ingen aning om att det fanns en inspelning av Dan Anderssons sång på engelska. På youtube fanns det fler Dan Andersson-sånger med Helgesson.

      Liked by 1 person

      1. Ja, den är fantastisk och just att Carin Juel spelat in den. Det finns några få andra inspelningar på Youtube men de är inte lika bra. Helst ska den sjungas till luta. En av dem som var guide i Skattlösberg spelade den till luta och då reste sig håret på armarna!

        Liked by 1 person

What do you say? / Vad säger du om detta?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.