Nature miracles, Photographs

Snatteränder – Gadwalls

This year I discovered a new kind of ducks around our place in archipelago. It’s not the usual mallards that use to be around. They’re similar to mallards but this is gadwalls.

I år har jag upptäckt en ny sorts and i vårt område i skärgården. Vanligvis simmar gräsänder omkring i viken, men detta är snatteränder. Väldogt kul att få se ännu en andart.

Snatteränder

Anna

11 thoughts on “Snatteränder – Gadwalls”

  1. Inne i Trosa stad befolkar gräsänderna årummet längs Trosaån. På senare år har gräsänderna dykt upp även i ytterskärgården och nu har tydligen snatteranden hittat dit också. Alltid roligt att lära sig nya arter.

   Like

 1. Så vackra!😊 Visst är det roligt att se fåglar man inte träffat på innan! Vi har snatteränder här, men det är inte ofta jag ser dem. De häckar även i vattenriket, men jag vet inte var. De brukar besöka Karpalundsdammarna på våren, men märkligt nog häckar de inte i det fågelparadiset.

  Liked by 1 person

  1. Ja det är jättekul att lära sig nya arter. Nu kommer jag spana på dessa änder och se var de möjligen håller hus när de inte simmar i viken hos oss. Har sett dem två gånger nu på några få dagar, så de verkar uppehålla sig i närheten. Naturen erbjuder alltid spännande upplevelser och observationer.

   Liked by 1 person

  1. De är tydligen rätt sällsynta, men är i alla fall borttagna från rödlistan, så de har väl ökat i antal. Kanske är det därför vi fick chans att se dem här. De kanske behöver nya platser att vara på.

   Liked by 1 person

What do you say? / Vad säger du om detta?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.