Blogging, Digital paintings, drawings

Stats addiction – statistikberoende?

Are you a stas addict? Har du ett statistikberoende?

The addiction usually starts in the beginning of blogging without any obvious signs.

Beroendet startar vanligen i början av blogglivet utan några tydliga tecken.

You get excited over the fact that someone likes your posts.

Du känner en kick av att någon faktiskt har gillat ditt inlägg.

You feel a wow when the first followers show up.

Du får en lyckokänsla när de första följarna dyker upp.

You think fantastic! when number of views are increasing.

Du känner ett rus när antalet visningar ökar.

You want more comments after the first one.

Du vill ha fler kommentarer efter den första.

And it never ends. You constantly want more of everything.

Det slutar aldrig. Du vill ständigt ha mer av allt.

So what do you do? Så vad gör du?

Quit blogging for stats. No one really cares if you are a small or big blog in the end. They want to talk to you in the comments field, that’s all. They want to thank you for good posts and they want to now if everything is allright with you. That’s it.

Sluta blogga för att jaga statistiksiffror. Ingen bryr sig om ifall din blogg är stor eller liten. Läsarna vill prata med dig i kommentarsfältet, det är allt. De vill tacka dig för bra inlägg och de vill veta att du mår bra. Så enkelt är det.

Blog for fun and for meeting nice and caring people all over the world. Last time I checked the stats (ops…you got me, I’m kinda stats addict…) my blog have reders from 146 countries. I will never visit that many countries in my lifetime, but with blogging I can 🙂

Blogga för att du tycker att de ger dig något roligt tilbaka. Möt massor av trevliga människor runt om i världen. Sist jag kollade statistiken (ops…du kom på mig, jag har drag av statistikberoende…) hade min blogg läsare ifrån 146 länder. Jag kommer aldrig besöka så många lämder under min livstid. Men genom bloggandet kan jag ju det på sätt och vis 🙂

Varför bloggar du?

Why do you blog?

Anna


My blogstats so far this year.

Advertisement

15 thoughts on “Stats addiction – statistikberoende?”

  1. It’s a little bit sad that social media is built up with addiction triggers. Why can’t we all just talk to each other, blog and have fun without counting stats?

   Liked by 1 person

 1. Jag bloggar för att jag älskar att skriva och läsa… Nu har mitt vänsteröga fått besök av “herr” Gråstarr och fröken Herpes. Händerna och fingrarna har kidnappats av smärta och artros samt domningar efter några minuter vid tangentbordet. Jag VILL skriva – har massor att skriva om, men kan inte just nu.
  Jag är däremot så tacksam för att ni som läser min blogg inte flytt fältet trots urusel uppdatering. Bloggen är min livlina trots att jag inte klarar att fn producera nya artiklar. Jag skriver korta inslag på deww FB-sida. Det är vad jag just nu klarar – och så någon kommentar hos mina favoritbloggare när orken räcker!
  Hade jag inte haft bloggen som ett mål tror jag att jag fastnat än djupare i depressionens klor. Nu finns iallafall ett hopp om att jag ska kunna komma igen. Därför bloggar jag – om än bara i tankevärlden just nu.
  //P-L

  Liked by 1 person

  1. Vilken bra formulering. Att blogga i tanken! Det gör jag också när jag inte hinner med bloggandet. Jag förstår precis vad du menar 🙂
   Hoppas att du någongång får känna någon bättring och kan få fingrarna att knappa på tangentbordet igen.

   Liked by 1 person

   1. Tack för de värmande orden. Det är just det som håller mig uppe – att jag tänker vad jag skulle vilja skriva när jag t ex ser Tivedtrollens fantastiska bilder där varje bild/bildserie i mitt huvud blir till en historia!

    Liked by 1 person

      1. Han skriver ju läskiga historier vanligtvis, men Att skriva är ett undantag och en lysande inspirationskälla till att just skriva.

       Liked by 1 person

      2. Jag ska försöka få tag på boken på biblioteket. Har ju förmånen att ha det i princip på andra sidan gatan från där jag bor. Dessutom ligger vallokaken i samma byggnad så jag kan ju passa på att ordna både röstning och biblioteket samtidigt!
       Detta är en underbar fördel med bloggar och internet – att man alltid fåt till sig något nytt 🙂
       Hittade något roligt av en tillfällighet (reklam i telefonen vilket jag eg inte gillar, men undantag finns ju!) mobilapresentkort.se är en sajt där man kan skicka presentkort på småsaker som en fika, glass, en sallad mm som t ex en uppmuntran eller ursäkt eller bara för att man känner för det. Det är fd kuponginlösen som står för det, så det borde vara seriöst. Det mesta kostar under 100 kr och det är t ex 7eleven, Pressbyron, matbutiker mfl som löser in presentkorten. Tyckte det var en rolig grej och det var enkelt att skicka. Jag använde swish, men tror att det fanns olika sätt att betala.
       Återigen; Tack för tipset!
       Kram och en Trevlig Helg 🙂

       Liked by 1 person

What do you say? / Vad säger du om detta?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.