Challenges, Digital paintings

Det är bara att bestämma sig #FridaysForFuture


Om du inte orkar se hela videon, se åtminstone talet som Greta Thunberg
håller i början av filmen och det samtal hon sedan deltar i. Hela programmet är mycket inspirerande. Du är inte ensam i din strävan att arbeta för klimatfrågorna. “Mod gör gott” konstaterar några deltagare under klimatkvällen.

https://www.dn.se/kultur-noje/allt-vi-behover-gora-ar-att-vakna-upp-och-forandra-oss/?fbclid=IwAR3e8Tl57YZOLpN4pqD4FACAH6skMxVAoe554A_6hSO-JLNvAdmEhXtSS0g

När jag hörde hennes tal tänkte jag att hon har helt rätt. Det är bara att bestämma sig. Betänketiden har runnit ut. Vi kan inte göra allt på en gång, men vi kan bestämma oss för att inleda transformationen.

Har du redan bestämt dig? Då kan du delta i någon av de klimatstrejker som kommer att pågå under #FridaysForFuture i många kommuner fredagen 30 november. Sök upp närmaste #klimatstrejk hos dig på
http://klimatsverige.se/fridays-for-future-manifestation-30-november/

Jag har bestämt mig. Jag kan göra mycket mer för att minska utsläppen och den onödiga konsumtionen.

Varje dag tar jag kål på minst en bortförklaring till varför jag inte gör tillräckligt för att minska utsläppen.

Häromdagen försvann undanflykten “det går inte att cykla när det är 10 minusgrader ute”. Jag prövade och det gick alldeles utmärkt att cykla i den kylan. Vinterdäck på cykeln underlättar och varma vantar och skor. Så det går att ställa bilen under milen även när det är kallt ute.

Vilka bortförklaringar är ni beredda att sätta på prov? Om ni gör det, berätta gärna om resultatet.

Hittills har mina “uppoffringar” bara inneburit nya positiva upplevelser. Än så länge känner jag inte att jag har uppoffrat något. Däremot känner jag en lycka över att ha tagit kål på ihåliga bortförklaringar och därmed upptäckt nya trevliga sidor av tillvaron.

For all english readers. This post will appear in english when TED talk release a talk of Greta Thunberg, a fifteen year old climate speaker with lots to say.

In Sweden and some other countries there will be manifestations on many places for backing up Greta Thunbergs climate actions. Google #FridaysForFuture and read more.

If you google Greta Thunberg you might find some of here speeches in English.

Anna

8 thoughts on “Det är bara att bestämma sig #FridaysForFuture”

  1. Ja Anna, det är bråttom nu. 12 år kvar att nå klimatmålen. Vi måste alla dra vårt strå till stacken. Börja med “Ställ bilen under milen”!

    Liked by 1 person

    1. Instämmer. Utmaningen att ställa bilen under milen är rolig att anta. Jag har bara positiva upplevelser av det i mina försök att gå eller cykla istället på sträckor under milen.

      Like

What do you say? / Vad säger du om detta?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.