acrylic, What ever

Konstrunda i Trosa i påsk och även efteråt

Även om ni inte kommer se mig och min konst delta i Trosas konstrunda i år kan ni säkert finna annan konst i påsk att titta på om ni spatserar omkring i Trosa.

Däremot kan ni redan nu sedan ungefär en vecka tillbaka se en slags dröm-konstrunda om ni promenerar längs Västra Långgatan och blickar in i fönstren mot V Långgatan, där mitt skapargäng hemma på Färgaregården har ställt upp några av våra största konstnärer genom tiderna, våra nu levande stora konstnärer och en och annan lokal förmåga samt prov på deras verk.

För er som kanske besöker den “riktiga” konstrundan i Skåne eller av andra skäl inte tar er till Trosas lilla konstrunda får ni här ett urval av vår Drömkonstrunda.

20140416-174807.jpg

Vi har virkat figurerna som amigurumis och målat små kopior av verken på bomullsduk med akrylfärger och snickrat små stafflier och socklar. Vi har haft vansinnigt roligt i vår skaparverkstad. Prova ni också!

Här kommer några närbilder i urval:

20140416-175051.jpg
Tänk om Lena Cronqvist fick möta…

20140416-175143.jpg
Frida Kahlo. De borde ha mycket att tala om. De båda målar/målade utifrån djupet av sig själva och låter/lät oss ta del av deras värld.

20140416-175407.jpg
Tänk om Sigrid Hjerten fått träffa…

20140416-175507.jpg
…Carolina Falkholt. Kanske kunde de tillsammans funnit urkvinnlig kraft mot alla deras belackare. Kanske hade de tagit hela världen med färgstark storm 🙂

20140416-175648.jpg
Att göra Salvador Dalis tavla tog mig in i tidens värld igen. Hans bilder förtrollar i sin alldeles egna magi. Så självklara bilder, men ändå så gåtfullt surrealistiska.

Glad påsk på er alla!

Själv har jag några arbetspass på jobbet att klara av innan jag får påskledigt på riktigt. Men må ni alla ha en riktigt bra påsk. Kanske till och med i konstens tecken! Men det väljer ni själva. Skidåkning, sjösättning och trädgårdsarbete, innesittarväder p g a vårallergi verkar också stå på listan för många.

Anna

What do you say? / Vad säger du om detta?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.