Ett inlägg från sommaren 2014 i repris 🙂
Läser just nu Aniara och det är som att läsa om Trosa kommun och förbifartsplanerna. Politikerna har redan satt oss i rymdfarkosten Aniara som lämnar Trosas gröna dalar för en meningslös färd rakt ut i intet. Trots att vi i Trosagenerationen inte hunnit förstöra allt livskraftigt på jorden ännu.

Stärkte tro och hopp genom en paddeltur härom dagen. Simmande snok, havsörn, häger, korp, trut, kanadagäss, småfisk, tång och kolasnören och all natur runt omkring på kobbarna. Lite blommande vatten också fortfarande. Men Trosas styrka ligger i den fantastiska naturen och inget annat. Att inte politikerna kan fatta det.

Vi blir aldrig något hippt Båstad eller Visby, något Stockholm eller Göteborg, men få slår oss i storslagen natur i den här regionen. Om vi bara kunde fatta det. De här senaste dagarna har vi skådat stora kajaksällskap som paddlar förbi, några tog en paus på en kobbe utanför oss. Varje dag ser vi paddlare och båtar av alla de slag. Det är ju naturen som folk vill vistas i. Inte i Trosaportens affärslokaler!

Anna

IMG_0577.JPG

Advertisements