Today I had ramsons soup for lunch for the first time in my life. That was a nice experience. The wild garlic grows here in Trosa nature and we are allowed to pick the garlic and bring it home. I like when nature buys you lunch 🙂
Idag åt jag ramslöksoppa för första gången. Det var en trevlig upplevelse. Ramslöken växer här i Trosa, så idag bjöd Trosas natur på lunch 🙂
Sounds delicious, Anna.
Leslie
LikeLiked by 1 person
It was. A little like garlic but little softer in a way, but still very strong taste. Do you say strong taste? We do in Swedish when it’s spicy.
LikeLiked by 1 person
Yes we do say a strong taste.
LikeLiked by 1 person
Thanks. It’s so easy to to say the wrong words by assuming it’s the same in every language.
LikeLiked by 1 person
🙂
LikeLiked by 1 person
Fina målningar! Ja, ramslök är så jäkla gott- fast jag kan inte annat än tycka det blir löjligt- löjligt att nu när FIN KOCKARNA upptäckt detta ogräs egentligen- så är det delikatess plötsligt. Ja ja, finns värre saker att reta upp sig på! Men gott är det! ( snart blir det väl dessutom fridlyst att plocka….sa kärringen mot strömmen…;-)
LikeLiked by 1 person
Vi fick en nyplockad bunt “ogräs” av en bekant med goda råd om hur man enkelt kunde göra soppa på ramslöken, så det gjorde vi och oj vad gott det var. Ja det blir löjligt när ogräs blir delikatess. Varför ska allt vara så märkvärdigt när fina kockar lägger händerna vid något?
LikeLike
Såg inte- hade du något recept på soppan! Låter hur gott som helst! ❤
LikeLiked by 1 person
Hittade nåt recept på nätet och nåt i en kokbok och så lite eget påhitt. Bryn gul hackad lök, i med mjölk och vatten, creme fraiche och lite muskot och allra sist ramslöken som inte vill ha så mycket eller lång värme. Sen mixade vi soppan aningen, men det är en smaksak. Det står ofta gräddfil i recepten, men det har vi hört att det inte funkar bra. Man kan nog göra lite som man vill. Ramslöksmaken tar över väldigt mycket, så man ska gilla stark smak om man ska uppskatta soppan.
LikeLike
Det där låter oerhört gott! Och busenkelt!
LikeLiked by 1 person
Ja det var inte svårt alls. Receptet vi hade var för fyra, men vi delade glupskt allt på tre. Det blev lite väl mycket, men gott var det.
LikeLike
mums!
LikeLiked by 1 person
Hör just om sotad biff o sparris på ramslöksmajjo! Låter gott!👌🏻
LikeLiked by 1 person
Wow, ja det låter gott. Har kvar av ramslöken så jag kanske borde testa det.
LikeLike
Ja, men detta var mycket märkvärdig matlagning… i Kosta och dom lagade maten på glödande glas…men jag skulle köra på grillen!👍🏻👌🏻🥂
LikeLiked by 1 person
Ja det där såg jag också. Jag har ingen glasugn, så jag får nog laga mat på traditionellt vis 😉
LikeLike
Eller så hettar vi upp det där brunnslocket och kör även matlagning i vår konstinstallation! 😉
LikeLiked by 1 person
Lysande ide! Vilken syn det skulle bli 🙂
LikeLike
Det skulle bli succe- och nästa steg blir en fast installation på Moderna! ( och därefter Tates Modern! )
LikeLiked by 1 person
Precis! Sen får vi inte glömma den virala succén när vi lägger ut en filmsnutt på hela installationen 🙂
LikeLike
Herrelennart- tänk vidden på detta! Efter det introducerar vi hela Lennarts rörelse med kojor som vi sprider över världen! ( kanske vi kan få med IKEA på koj ide’n- dom kan ju sköta försäljningen av dessa! Typ friggebodar i miljövänlig kartong- återanvändningsbar och ihopfällbar!😂😎👍🏻 )
LikeLiked by 1 person
Möjligheterna framstår som oändliga. Men har man med Lennart att göra handlar ju faktiskt allt om oändlghet 😉
LikeLiked by 1 person
Helt rätt! 😉
LikeLiked by 1 person
Jag måste nog göra en teckning av dessa vilda ideer! Ska bara få tid till det också!
LikeLike
😂👍🏻
LikeLiked by 1 person