Reblogs, Trosa förbifart/Infart Västra

Visionslösa politiker – politicians without visions

After Swedish text comes an english version.

Från Ingrid på Vägval i Trosa kommer följande text:

S-Alliansen i Trosa struntar i klimatfrågan. Det behövs en omställning av hela samhället menar professor Johan Rockström Stockholms Universitet och chef för klimatforskningsenheten vid Stockholm Resilience Centre, se
https://www.svd.se/rockstroms-smocka-mot-politikerna-visionslosa

Klimatfrågan får alldeles för lite utrymme i den politiska debatten. Det är inte bara en miljöpartifråga utan en fråga för samtliga partier. Att bli helt fossilfri är en av de viktigaste frågorna att fokusera på.

Trosapolitikerna gör tvärtom. Bygger samhällen med hundratals bostäder på Tureholmshalvön, långt ifrån tätorternas service, handel och arbete. Ökar bilpendlingen. Bygger ny väg som leder direkt till en återvändsväg, Utterviksvägen på Tureholmshalvön.
Läs vad Trosapolitikerna anser på länken
https://trosainformation.wordpress.com/svar-fran-politikerna/

Tack Ingrid för dessa kloka ord.

Jag gjorde en teckning för några år sedan när kag insåg att politikerna i Trosa struntade och fortfarande struntar i Parisavtalet. De fortsätter att förstöra natur och ökar hela tiden utsläppen. Det är pinsamt helt enkelt med moderna mått mätt.

Jag hoppas att ditt land, kommun och stad gör bättre ifrån sig än vad vi gör.

Google translation to english

From Ingrid at Vägval i Trosa comes the following text:

The politicians in Trosa fails in the climate issue. A change is needed says professor Johan Rockström Stockholm University and head of the climate research unit at Stockholm Resilience Center, see
https://www.svd.se/rockstroms-smocka-mot-politikerna-visionslosa
Newslink is in Swedish.

The climate issue gets far too little space in the political debate. It is not just an environmental party issue but a matter for all parties. Becoming completely fossil free is one of the most important issues to focus on.

The Trosa politicians do the opposite. Building communities with hundreds of homes on the Tureholm Peninsula, far from the services, shopcenters and workplaces. Increases fossil car commute. Building new road leading directly to a return road, Uttervik Road on Tureholm Peninsula.
Read what the Trosa Politicians believe at the link
https://trosainformation.wordpress.com/svar-fran-politikerna/
The link is in Swedish.

Thanks Ingrid for these wise words.

I did a drawing a couple of years ago when I realized the politicians in my town wasn’t gonna follow the Paris agreement. They keep destroying nature and increase the pollution. It’s embarrassing to say the least.


I hope your country and city do better than we are.

Anna

7 thoughts on “Visionslösa politiker – politicians without visions”

  1. I agree. I have to find time to draw my visions of a future without pollution. There’s so much to do different then we do today and it’s not that difficult to change.

   Liked by 1 person

 1. Jag Googlade politikerna i rosa, det är både S och M som styr, och säkert är bottennappet MP med på ett hörn, de som säger sig värna om miljön! Jag tycker att högre instanser ska besluta om viktiga saker som naturen, naturvårdsverket och andra liknande instanser. Vi alla vet att det är mutor, pengar under bordet, men att bevisa det, tja, då behövs det någon som säger det och kan bevisa det. I ert fall så handlar det om pengar, 100% och 0% om naturen.
  Kristianstads kommun vägrar att offentliggöra mina inlägg från min blogg på deras FB sida. Deras motivering är att de inte gör “reklam” för bloggar, även om det är en icke profit blogg. Jag svarade dem att ni publicerat många av mina bloggdelningar och svarat på dem, de svarade att “i så fall” har det varit ett misstag!😁😁😁 Jag är “bannlyst” hos kommunen, men det stoppar inte mig. Har gått till massmedia innan, visserligen lokala som gjort stora inlägg, men nu är det dags att ta till storsläggan, rikstäckande tidningar och TV! Jobbigt att kämpa själv och bara få stöd som “vi står bakom dig” Det behövs fler röster. Lycka till Anna, ta till storsläggan!😊

  Liked by 1 person

  1. Tack! Ja det gäller att ta till storsläggan. Naturen har inte tid att vänta på att politiker ska sluta vara korrupta, tänka bara på pengar och istället tänka på klimatutmaningarna och naturen.

   Här råder nästan diktatur. Vi har ingen egentlig opposition. Hela politikergänget är sig själva nog och självskrytet vet inga gränser. C tror att man är miljövänlig för att man lobbar för fler laddstolpar, M tror att man gör kommunen mer attraktiv genom att förstöra ännu mer natur och ökar fossilbilspendlingen, de små putteallianspartierna bara jamsar med stora M och MP säger att de vill ha mer klimatsmart utveckling i kommunen, men i en bisats säger de ändå att de är emot den nya förbifarten just nu, men kanske inte i framtiden. S är detsamma som M. V säger bestämt nej till förbifarten, men jamsar med i massor av andra klimatmålsmotverkande beslut. Så här vet vi inte hur vi ska rösta. Det spelar liksom ingen roll att politikerna säger sig stå under olika partibeteckning. De är ändå (upp)rörande eniga om allt när frågorna går till beslut. Ingen av partierna lyssnar på invånarna.

   Ge inte upp i dina ansträngningar. Här kämpar vi också som tokiga i en slags ensam kamp. Men det gäller att inte ge upp. En dag förstår tillräckligt många vad man försökt att säga hela tiden.

   Det gäller att ha längst tålamod av alla.

   Liked by 1 person

What do you say? / Vad säger du om detta?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.