Pastel paintings, Trosa is the place, Trosa paintings/Trosamåleri, What ever

Vårsalongen Trosa 2016 Spring Exhibition

English text follows after the Swedish.

I Kristi himmelfärdshelgen öppnar årets Vårsalong i Trosa på Trosa Stadshotell i Baderskan, som ligger alldeles bredvid den klassiska Stadhotellbyggnaden.

Varje år deltar en mängd Trosakonstnärer med sina verk. Väldigt bra tillfälle att kika på vad Trosas kreativa invånare har hittat på i sina skaparlyor.

Den helgen brukar också vara en smygstart på SommarTrosas aktiviteter. Säsongsöppna ställen brukar öppna efter vinter-idet och å-promenaden lockar många besökare till Trosa för att därefter titta in på något mat- eller fikaställe och sedan också en koll i butikerna.

Ta en tur till Trosa Kristi Himmelfärdshelgen om ni inte har annat för er!

Jag kommer att delta på Vårsalongen med ett verk jag kallar Vykortstaden Trosa, 100 x 63, collageteknik.

Varje deltagande konstnär kommer att vara på plats någon eller några av dagarna.

Spring exhibition in Trosa Sweden 2016

In Ascension Day opens this year’s Spring Exhibition in Trosa at Trosa Stadshotell in a place located right next to the classic hotel building.

A variety of Trosa Artists participate with their works.

The weekend also tend to be a start to Trosa Summer activities. Season Open venues tend to open after winter hibernation and the river/creek promenade attracts many visitors to Trosa and that also look for food or coffee places and check out the shops.

Take a trip to Trosa!

I will attend the Spring Salon with a work I call Postcards town Trosa, 100 x 63, collage technique.

Each participating artist will be in place some of the days.

Anna

This is a painting of the place where the Exhibition is held.


(Sold)

17 thoughts on “Vårsalongen Trosa 2016 Spring Exhibition”

    1. Nej, men jag har faktiskt deltagit i måleriet av den tavla som ligger till grund för affischen. Förra årets Vårsalong hade en canvasduk där Trosabygdens kulturråd, som arrangerar diverse kulturevenemang i Trosa kommun, samlat autografer från de artister, skådespelare och författare som varit på besök. De lät sedan besökarna till Vårsalongen och deltagande konstnärer måla på tavlan. Autograftavlan gick sedan på auktion vid ett Världens barn-evenemang i Trosa. Det blev en jättehäftig tavla och det var kul att se hur den växte fram under fyra dagar.

      Like

        1. Jag har en bild på tavlan från förra året. Jag gjorde en bloggpost på den. Ska leta fram den och reposta den 🙂

          Like

          1. Nu när jag hade din kommentar framför mig här, öppnade jag filen med den affisch jag gjorde till vår Vårsalong. Rätt kul affisch, har inte lagt in den i bloggen men den fanns på Facebook med evenemanget.. Jag lekte med temat “Galleri – massor av tavlor på en vägg”, men nu efteråt kommer tankarna: Hur hade det blivit om jag gjort si istället? Eller så? Hehe… inte ovanligt för min del att idéerna fortsätter ramla ner och vill förbättra. Men jag hade inte med nåt eget på utställningen, tycks aldrig bli färdig att få ner nåt eget på “papper”.

            Liked by 1 person

What do you say? / Vad säger du om detta?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.