What ever

Att vandra i Lars Lerins landskapJag har precis klivit rakt in i ett oändligt landskap, som anropar människans ursprung. Skogar, vatten, klippor, stenar, snö, is, djur och även några människoboningar. 

Att öppna Lars Lerins bok Naturlära innebär en vidöppen port till den natur vi aldrig någonsin klarar oss utan även om vi ibland får för oss det.

Att vandra in i hans landskap, som han bygger upp i sina målningar, innebär ett tydligt uppvaknande. “Naturen behöver inte oss, men vi behöver naturen”- Se Nature is speaking (Julia Roberts lånar sin röst till Mother Nature)

Att få ta del av Lars Lerins texter och målningar tar mig ut på äventyr i tankeuniversum, som jag ogärna vänder hemåt ifrån. Varje blad i Naturlära : limes norrlandicus har en mening och ett syfte, precis som varje del i naturen har mening och syfte. Allt hänger ihop, både naturen och varje målning, som boken bär på.
Den här boken kommer jag att bära med mig på alla sätt och vis även efter det att jag läst sista sidan. Som påminnelse att människan måste sluta kränka naturen, som inspiration till eget måleri och som återkommande läsning av tankevandringar.
Ni finner boken här, om ni inte rusar till närmaste fysiska bokhandel eller lånar den på ert bibliotek.
Anna
Lars Lerin, Naturlära, böcker, Augustpriset,målningar,art,akvareller,natur,blogg,tankar,landskap,konst

What do you say? / Vad säger du om detta?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.